Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
, , ,

 
Στη Μυτιλήνη , όπου είναι η έδρα της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής , μετέβησαν σήμερα, ο Υπουργός Υποδομών , Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας και ο Υφυπουργός Νίκος Σηφουνάκης .
Πρόκειται για την πρώτη «επίσημη» παρουσία της Πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής , με την υπαγωγή της πρόσφατα στο Υπουργείο Υποδομών με το Προεδρικό Διάταγμα 221/5 -11-09.
Ο Υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας κατά την ομιλία του ενώπιον των εργαζομένων και των εκπροσώπων των αρχών του νησιού, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη βαρύτητα που αποδίδει η Κυβέρνηση στην νησιωτικότητα και στα προβλήματα υστέρησης (συγκοινωνίες, μεταφορές, υγεία κ.α.) που δημιουργούνται στους κατοίκους των νησιών του Αιγαίου.
Διαβεβαίωσε ότι για το ΠΑΣΟΚ, από την εποχή του ιδρυτή του Ανδρέα Παπανδρέου, και, ανεξάρτητα με το όνομα που φέρει ο θεσμός (Υπουργείο ή Γενική Γραμματεία) το ζητούμενο ήταν και παραμένει ένα : η εξασφάλιση της προτεραιότητας στον ευαίσθητο γεωπολιτικό χώρο του Αιγαίου, την πανάρχαιά κοιτίδα του ελληνισμού και του πολιτισμού που δημιούργησε, ανά τους αιώνες.
Ακολούθως εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη συνέχεια, αναφέρθηκε στα σημερινά προβλήματα και στην υπαγωγή της Γενικής αυτής Γραμματείας στην αρμοδιότητα του Υφυπουργού Νίκου Σηφουνάκη, οποίος όπως, είπε, με την μακρόχρονη πείρα του στον χώρο και την αποτελεσματικότητά του προσωποποιεί το ενδιαφέρον της Κυβέρνησης για το Αρχιπέλαγος και τους ανθρώπους του.
Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Νίκος Σηφουνάκης αναφέρθηκε στην 30χρονη σχεδόν φιλία που τον συνδέει με τον Υπουργό, την εκτίμηση του προς αυτόν και τον ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη του.
Επεσήμανε ότι μολονότι η χώρα διέρχεται την χειρότερη σύνθετη οικονομική κρίση από την περίοδο της Μεταπολίτευσης, ελπίζει ότι χάρις κυρίως στην υποστήριξη των εργαζομένων η Γενική Γραμματεία Αιγαίου θα ξαναβρεί το ρυθμό της και θα παράγει πάλι ωφέλιμο έργο για τους νησιώτες, το οποίο δυστυχώς στα έξη σχεδόν τελευταία χρόνια είχε ανακοπεί. Τόνισε ακόμη ότι κύριο μέλημα θα είναι η διαφάνεια, ότι αυτή η Κυβέρνηση δεν χρωστά σε κανέναν και ότι θα προχωρήσει το έργο με γνώμονα την αξιοπιστία της Διοίκησης και την προάσπιση των συμφερόντων των νησιωτών.
Στη συνέχεια ο Υπουργός και ο Υφυπουργός προήδρευσαν σε υπηρεσιακές συσκέψεις με αντικείμενο τις «άγονες» ακτοπλοϊκές γραμμές στο Αιγαίο και την μεταφορά πόσιμου νερού στα άνυδρα νησιά της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων.